Zwemvijver in De Pinte

Sauna Planten in zwemvijver Zwemvijver waterval Zwemvijver met terras en bar Zwemvijver met terras

Als we bij Francis en Isabel aankomen, worden we ontvangen in de tuin. Het is meteen duidelijk waarom. Vorig jaar werd de tuin heraangelegd en het is er meer dan aangenaam vertoeven. Wat als eerste in het oog spring is de fraaie zwemvijver.


BM: Waarom hebben jullie gekozen voor een zwemvijver?
Francis: We waren eigenlijk van plan om een zwembad te laten aanleggen, maar we wouden dit zoveel mogelijk integreren in onze tuin. Toen we de mogelijkheden zagen van een zwemvijver waren we hier onmiddellijk voor gewonnen.
Isabel: Zeker omdat een zwemvijver er ook mooi uitziet van onze woonkamer en keuken. Het water wordt gefilterd door een combinatie van verschillende planten.


BM: Was het ecologische ook een reden om voor een zwemvijver te kiezen?
Francis: Ja, zeker voor Isabel. De filtering gebeurt volledig natuurlijk, er komen dus geen chemicaliën aan te pas.
Isabel: Mensen die bij ons op bezoek komen verbazen zich soms over de helderheid van het water. De waterval op het einde zorgt er voor dat het water altijd in beweging blijft, hierdoor blijft het steeds helden en vrij van algen.
Francis: We hebben ook een boorput voorzien om het water in de zomer op peil te houden. Zo moeten we de zwemvijver nooit bijvullen.


Francis en Isabel hebben meteen de hele tuin aangepakt en ook een sauna en bar laten installeren.


Francis: Wij hebben altijd gedroomd van een sauna in ons huis, maar vonden hier niet meteen een geschikte plaats voor. Toen we de tuin lieten heraanleggen hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook deze droom te vervullen.
Isabel: We hebben de sauna zo georiënteerd dat we van hieruit ook kunnen genieten van onze tuin. Er zitten twee ramen in die uitkijken op de tuin. Na de sauna nemen we ook altijd een duik in onze zwemvijver om af te koelen. Heerlijk.


BM: Kunnen jullie ons nog enkele tips meegeven?
Isabel: Wij hebben bij de heraanleg veel geluk gehad dat we in contact kwamen met mensen die meteen meegingen in ons verhaal. Het is een familiebedrijf met mensen die ook erg begaan zijn met het ecologische aspect.

Dit bouwavontuur werd mogelijk gemaakt door

Aanverwante onderwerpen

zwemvijver - tuin - zwembad - sauna

Populair

Nieuwbouw - Houtskeletbouw

Meer dan anderhalf jaar lang gingen Barbara & Thomas op zoek naar...

Lees meer

Moderne nieuwbouw - EPDM dak

Ten huize Raes worden we met open armen ontvangen. Het bouwavontuur...

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Geen vraag die de toekomstige bouwer meer bezighoudt dan hoeveel de...

Lees meer

Nieuwbouw - Kan ik dat betalen?

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning? Is bouwen haalbaar met mijn/...

Lees meer