Verbouwing in Deinze

Woonkamer voor & na Badkamer voor & na dressing voor & na Eetplaats voor en na

Omdat Glynis en Sebastien houden van de uitdaging om te renoveren, kozen ze een huisje in Deinze dat van top tot teen vernieuwd moest worden.

Hoe zijn jullie op dit pand gekomen?

Glynis: Een Gents vastgoedkantoor hield ons regelmatig op de hoogte van nieuwe huizen die binnen ons budget pasten. Vorig jaar in de zomer boden ze ons ineens deze rijwoning aan. We hebben geen minuut getwijfeld. Nochtans had ik het huis alleen op foto gezien, Sebastien is gaan kijken en was meteen verkocht.

Was er iets in jullie huis dat jullie konden behouden?

Sebastien: Weinig. Hoewel we maar één muur uitgegooid hebben, is er van de oorspronkelijke woning niet veel over gebleven. Er zijn nieuwe ramen geplaatst, er is centrale verwarming gelegd, een badkamer geïnstalleerd, een keuken uitgegooid, … Zelfs de volledige achterbouw is verdwenen. Overal hebben we parketlaminaat gelegd, behalve in de badkamer en het toilet waar er Chinese blauwsteen ligt.

Het opmerkelijke aan jullie verbouwing is de duur ervan.

Glynis: Inderdaad. We hebben alles klaar gespeeld op drie maanden tijd. Wij zorgden ervoor dat al het materiaal voor de aannemers klaar stond, en zij voerden uit. Er werd zes dagen op zeven gewerkt. Op die manier ging dat heel vlot. Zelf zijn we alle twee bijzonder onhandig, dus het leek ons het beste de werken uit te besteden.

Werd het zo geen erg duur project?

Glynis: Nee, dat valt goed mee. Het is mijn hobby om leuke dingen voor een zo klein mogelijk prijsje te zoeken. Daar kruipt vaak veel energie in, maar het resultaat is er wel naar. De radiatoren bijvoorbeeld zijn tweedehands, maar dat ziet geen kat. En de ramen zijn niet volledig vernieuwd, maar het enkel glas werd vervangen door dubbel glas.

Zouden jullie het opnieuw doen?

Glynis en Sebastien: Eigenlijk staan we al te popelen om ons op een nieuw project te gooien. Wij zijn geen mensen die graag lang in eenzelfde huis willen blijven wonen. Maar alles op zijn tijd natuurlijk. Op dit moment zijn we hier heel gelukkig.

Dit bouwavontuur werd mogelijk gemaakt door

Vastgoed Martens
Kortrijskesteenweg 600
9000 Gent
Belgie
09/285.94.30
info@vastgoedmartens.be
http://www.vastgoedmartens.be

Aanverwante onderwerpen

voor-en-na - goedkoper-bouwen - snel-bouwen - verbouwing

Populair

Nieuwbouw - Houtskeletbouw

Meer dan anderhalf jaar lang gingen Barbara & Thomas op zoek naar...

Lees meer

Moderne nieuwbouw - EPDM dak

Ten huize Raes worden we met open armen ontvangen. Het bouwavontuur...

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Geen vraag die de toekomstige bouwer meer bezighoudt dan hoeveel de...

Lees meer

Nieuwbouw - Kan ik dat betalen?

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning? Is bouwen haalbaar met mijn/...

Lees meer