Nieuwbouwvilla - traditioneel

Gevel woning Koksijde Voorkant woning Koksijde Keuken Leefruimte woning Zitkamer Leefruimte woning Keuken Douche Slaapkamer Badkamer Hal

Bij de familie Devreker in Koksijde lijkt het wel heel het jaar feest. Dat ligt aan de knusse sfeer in hun tijdloze interieur. Voor Filip en Dorine is een thuis gelijk aan onthaasting. En ook een plek om familie en vrienden te verwennen.

Hoe zijn jullie te werk gegaan voor de inrichting?
Dorine: We hebben hiervoor samengewerkt met een interieurvormgeefster. Tijdens het inrichtingsproces volgenden we een strak plan. Eerst beslisten we samen over het kleurenpalet, de materialen, het maatwerk, de meubels en accessoires. Dan zijn we een dag samen gaan shoppen. Bij de feitelijke inrichting mochten we niet aanwezig zijn. Eens alles klaar was, kregen we een telefoontje. De oplevering van ons gloednieuwe interieur was ongelofelijk, magisch en zelfs ontroerend. Opeens veranderde ons huis is een echte thuis.

Of jij veel zelf hebt gedaan Filip is waarschijnlijk een overbodige vraag.
Filip: Inderdaad, het zou maar al te erg zijn dat ik als bouwondernemer mijn eigen huis niet zelf zou bouwen. Nochtans  was het niet altijd evident. De bouw van ons eigen huis deed ik voor- en na mijn dagtaak en tijdens de weekends. Gelukkig was ik enorm gemotiveerd.

Hoe hebben jullie de keuken aangepakt?
Dorine: De keuken was voor ons enorm belangrijk. Niet enkel om te koken maar dit simpelweg omdat we hier het meest vertoeven.
Filip: Ik zit hier graag als mijn vrouw het eten klaarmaakt. Ondertussen check ik mijn emails, zo hebben we elk onze bezigheid. Maar ondertussen kan je toch even bijpraten.
Dorine: Ik wou graag een groot werkblad. Koken voor vrienden en familie doe ik ongelofelijk graag en dan komt ruimte om de borden te dresseren heel goed van pas.

In de badkamer vinden we ook geen alledaagse vloerbekleding.
Dorine: We kozen hier voor een scheepsparket met rubberen naden. Perfect waterdicht en vochtbestendig.

Zijn er specifieke tips die jullie willen meegeven aan toekomstige bouwers?
Filip: Ga in de mate van het mogelijke ineens voor een kwalitatieve afwerking. Soms loopt er al eens het een en  ander verkeerd tijdens de bouwfase en dan heb je de neiging minder kritisch te worden. Probeer dit te vermijden. Als het je te veel wordt, neem je beter een rustpauze. Kwalitatief gaat natuurlijk vaak gepaard met een duurder prijskaartje. Om de kosten te drukken hebben wij er voor gekozen om enkel het gelijkvloers tot in de puntjes af te werken, de eerste verdieping is onaangeroerd. 
Dorine: Ik ben enorm tevreden van onze interieurvormgeefster. Zij voelde goed aan wat we wilden en hield nauwgezet rekening met het budget. We hebben dan ook geen enkele miskoop gedaan. Alle stukken zijn waardevol en zullen lang meegaan. Dat is ook een vorm van besparen.
Nog een belangrijke tip: wil je samenwerken met een interieurarchitect of interieurvormgever? Betrek hem of haar erbij van in het begin. 

Populair

Nieuwbouw - Houtskeletbouw

Meer dan anderhalf jaar lang gingen Barbara & Thomas op zoek naar...

Lees meer

Moderne nieuwbouw - EPDM dak

Ten huize Raes worden we met open armen ontvangen. Het bouwavontuur...

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Geen vraag die de toekomstige bouwer meer bezighoudt dan hoeveel de...

Lees meer

Nieuwbouw - Kan ik dat betalen?

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning? Is bouwen haalbaar met mijn/...

Lees meer