Nieuwbouw - Traditioneel bouwen

Nieuwbouw - prefabkelder Nieuwbouw - ruwbouw Nieuwbouw - snelbouwsteen Nieuwbouw - hangtoilet Nieuwbouw - gevel Nieuwbouw - technieken NIeuwbouw - gevel
Bouwstijl Modern Bouwjaar 2012-2013 Bewoonbare oppervlakte 225m2 Realisatie Bouwheer + verschillende aannemers

Voor Rupert en Brenda was het al vlug duidelijk dat zelf bouwen de sleutel was tot hun droomwoning. Van bouwstijl tot manier van bouwen, in gedachten wisten ze al zeer goed wat ze precies verlangden.

Toch duurde het nog even voordat jullie effectief begonnen. Hoe kwam dit?
Rupert: Bouwgrond zoeken waarbij je de vrijheid hebt van aannemers is echt niet gemakkelijk. En ik spreek uit ervaring nu. We hadden een regio uitgestippeld waar we graag zouden wonen en die was best uitgebreid. Toch hebben we lang moeten zoeken om nog iets betaalbaar te vinden. Het komt er op aan om creatief te zijn, alle mogelijke pistes op te volgen en enorm gemotiveerd te zijn.

Uiteindelijk is het dan toch gelukt.
Brenda: We vonden onze bouwgrond via de gemeente. Er was één perceel dat ons aansprak in een volledig nieuwe verkaveling. Vrijheid van bouwstijl, soepele bouwvoorschriften en interessante voorwaarden; dit zou onze bouwgrond worden. Het was echter nog bang afwachten vooraleer we zekerheid hadden. Er stonden heel wat mensen voor ons op de lijst, die hadden dan ook eerste keus. De opluchting was groot toen we binnenkwamen en ons lot nog niet verkocht was.

Jullie zijn nu reeds enkele maanden bezig aan het bouwen. Hoe verloopt alles?
Rupert: Tot dusver verloopt alles redelijk volgens plan. Wat op zich zeker niet vanzelfsprekend is. We werken met verschillende aannemers, dat maakt het plannen er niet eenvoudiger op. Vanaf het moment dat er een aannemer niet komt opdagen, komt de planning in gevaar.

Hadden jullie niet beter een algemeen bouwbedrijf genomen?
Rupert: Dat is een keuze die je moet maken. Enkel als het bouwavontuur volledig achter de rug is, weet je of goed gekozen hebt. Wij opteerden om een beroep te doen op verschillende aannemers. Deels omdat ik zo veel mogelijk wou meehelpen, en deels om de transparantie van kosten te bewaren. Ongelofelijk hoe veel je kan besparen door offertes te vergelijken. Je moet er wel op lettten dat je geen appels met peren vergelijkt, de goedkoopste is niet altijd de beste keuze.

Bouwmicrobe wenst jullie alvast het beste met het verder verloop van de bouw.
Brenda: Bedankt! Wij houden jullie op de hoogte.

 

 

Populair

Nieuwbouw - Houtskeletbouw

Meer dan anderhalf jaar lang gingen Barbara & Thomas op zoek naar...

Lees meer

Moderne nieuwbouw - EPDM dak

Ten huize Raes worden we met open armen ontvangen. Het bouwavontuur...

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Geen vraag die de toekomstige bouwer meer bezighoudt dan hoeveel de...

Lees meer

Nieuwbouw - Kan ik dat betalen?

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning? Is bouwen haalbaar met mijn/...

Lees meer