Nieuwbouw - Houtskeletbouw

Houtskeletbouw Astene-achterkant Houtskeletbouw Astene-voorkant1 Houtskeletbouw Astene-voorkant2
Bouwstijl Hedendaags - modern Bouwjaar 2009 Bewoonbare oppervlakte 180m2 Realisatie Bouwbedrijf + losse aannemers + bouwheer

Meer dan anderhalf jaar lang gingen Barbara & Thomas op zoek naar een bestaande woning. Na de zoveelste ontgoocheling besloten ze hun eigen woning te bouwen. De zoektocht naar de geschikte bouwgrond was echter moeilijker dan gedacht.

Is het dan zo moeilijk om bouwgrond te vinden?
Barbara: Dit hangt een beetje af van je eigen wensen. Wij hadden specifieke wensen en dat maakt het er natuurlijk niet gemakkelijker op. Liefst niet te ver van Gent, maar aan de andere kant ook niet te ver van onze ouders. Goede verbinding, goede oriëntatie, rustig gelegen en tussen de 500 en 800 vierkante meter. Op die manier legden we onszelf al een pak beperkingen op.
Thomas: Volgens mij hebben we al het mogelijke gedaan om grond te vinden. Via immo, allerhande websites, notaris, openbare verkopen,... Op gegeven moment zijn we zelf naar het kadaster gegaan en vroegen we de gegevens op van de eigenaars van braakliggende gronden die niet eens voor publiek te koop waren. 

Geen moeite was jullie blijkbaar te veel.
Thomas: Nee, dat is waar. Uiteindelijk vonden we onze grond via de Notariskrant. In tijden van immo websites moet men af en toe eens teruggrijpen naar de oude waarden. Toch duurde het nog een tijdje vooraleer de koop afgerond was. Wij vonden de vraagprijs net iets te hoog maar de verkoper hield voet bij stuk. Achteraf gezien ben ik toch blij dat we deze grond gekocht hebben. We zijn nu inmiddels 4 jaar later en de prijzen van de bouwgrond liggen momenteel een stuk hoger in deze buurt.

Hebben jullie nog lang gewacht om te starten met de bouw?
Barbara: Nee hoor, eens de bouwaanvraag goedgekeurd was gingen we van start.
Thomas: We lieten de grond bouwklaar maken en deden op dezelfde aannemers beroep voor de funderingen. Om kosten te besparen wou ik natuurlijk zo veel mogelijk zelf doen maar een mens moet op zo een moment zijn grenzen kennen. Daarom deed ik beroep op een gespecialiseerde firma voor een wind-en waterdichte oplossing. De echte besparingen zaten bij ons in de binnenafwerking.

Had jullie daar dan wel ervaring in?
Thomas: Bijlange niet maar momenteel zijn er veel echt goede doe-het-zelfpakketten op de markt. Het is echt een fluitje van een cent om zelf vloerverwarming of elektriciteit te leggen. Via DVD's en een uitgebreide handleiding word je door het plaatsingsproces geloodst.  Op die manier bespaar je vlot duizenden euro's.
Het mooie aan dit systeem is dat er constant specialisten klaar staan om je te helpen indien je dit nodig acht.

Wat zouden jullie anders doen mocht je opnieuw mogen beginnen?
Thomas: Dat is een moeilijke vraag. Er zijn natuurlijk altijd zaken die je anders zou doen maar die vergen bijna altijd een extra investering. Onze financiële middelen waren wat ze waren daar kunnen we natuurlijk weinig aan veranderen. De woonkamer had ik graag iets groter gehad, misschien met een aansluitende ruimte voor een bureau. De grote glaspartij zou ik ook niet meer pal in het zuiden plaatsen. In de tussenseizoenen is dit wel interessant maar in de zomer heb je vlug de kans op oververhitting.

Wat kan je iedereen aanraden?
Barbara: Zonder twijfel vloerverwarming, ik kan echt niet meer zonder. Een constante warmte in je huis, nooit meer koude lijden, zalig!
Thomas: Zoek een goede architect. Zorg dat de klik er is en probeer hier niet op te besparen. Een goede architect is zijn geld dubbel en dik waard. 
Nog een goede tip om geld te besparen is terug intrekken bij jouw ouders tijdens de duur van de bouw. Je wordt in de watten gelegd, focus ligt volledig bij de bouw en je bespaart dan nog eens ongelofelijk veel aan huur of overbruggingskredieten.

Dit bouwavontuur werd mogelijk gemaakt door

Vanko nv
St Maria Aalterstraat 58
9880 Aalter
09/374 22 91
vankonv@hotmail.com
http://www.vanko.be
Botha
Brug Zuid 21
9880 Aalter
België
09 325 90 91
info@botha.be
http://www.botha.be
De Snerck nv
Deinsesteenweg 29
9770 Kruishoutem
België
09/383.77.79
bouw@desnercknv.be
http://www.desnercknv.be/
Kruisbeton
Stokstraat 14
9770 Kruishoutem
België
09 388 33 15
info@kruisbeton.be
http://www.kruisbeton.be/

Populair

Nieuwbouw - Houtskeletbouw

Meer dan anderhalf jaar lang gingen Barbara & Thomas op zoek naar...

Lees meer

Moderne nieuwbouw - EPDM dak

Ten huize Raes worden we met open armen ontvangen. Het bouwavontuur...

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Geen vraag die de toekomstige bouwer meer bezighoudt dan hoeveel de...

Lees meer

Nieuwbouw - Kan ik dat betalen?

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning? Is bouwen haalbaar met mijn/...

Lees meer