Keuken - Ikea(2)

Fabien en Sabine kochten zestien jaar geleden een huis.  Voor de keuken en het badkamermeubel kozen ze destijds voor Ikea.  En daar hebben ze tot op heden nog steeds geen klachten over.


Hoe kwamen jullie bij Ikea terecht?
Sabine:  Ik ging vroeger vaak naar de Ikea winkel in Ternat.  Heel tof om er rond te lopen en ideetjes op te doen,  vond ik.  De keukens vond ik altijd al erg mooi.
Fabien:  Dus,  toen we zestien jaar geleden een huis kochten,  zijn we gewoon een Ikea-keuken gaan uitkiezen.  We hebben ook andere keuken- en meubelzaken bezocht,  maar Ikea bleef het voordeligst.  Bovendien kon je je eigen keuken volledig uittekenen op millimeterpapier en kreeg je het resultaat in 3D te zien op de computer.  Heel vooruitstrevend was dat destijds.

En betaalbaar?
Sabine:  We betaalden 2800 Euro voor de hele keuken,  zonder toestellen.  Vandaag,  zestien jaar later,  zien we ze nog even graag.  Natuurlijk zie je hier en daar krasjes op het hout;  de keuken wordt nu eenmaal dagelijks gebruikt.  Maar mechanisch zijn er nooit problemen geweest.  De scharnieren houden goed stand en de ladekasten gaan nog steeds mooi open en dicht.
Fabien:  De afmetingen van de kasten zijn standaardmaten.  Ben je aan verandering toe?  Dan hoef je alleen de deurtjes te vervangen door nieuwe.  Maar we zijn dat nog niet van plan.  De oorspronkelijke kersenrode kleur mag dan wel wat verbleekt zijn,  de deurtjes kunnen gerust nog enkele jaren mee.

Wat is volgens jullie dan het verschil met een speciaalzaak?
Sabine:  Natuurlijk is er een kwaliteitsverschil met duurdere kasten van gespecialiseerde bedrijven.  Als je op onze keukenkastjes tikt,  hoor je dat het materiaal heel dun is.  Maar voor ons maakt dat geen verschil.
Fabien:  Ook de Ikea-kasten in onze badkamer staan er al zestien jaar.  Ondanks de vochtige omgeving blijft het houtwerk mooi op zijn plaats zitten.  Misschien zijn we uitzonderingen,  maar wij hebben niet te klagen over onze Ikea-meubels.

Bron: Joke Van Caesbroeck - HLN.be

Dit bouwavontuur werd mogelijk gemaakt door

Aanverwante onderwerpen

budget

Populair

Nieuwbouw - Houtskeletbouw

Meer dan anderhalf jaar lang gingen Barbara & Thomas op zoek naar...

Lees meer

Moderne nieuwbouw - EPDM dak

Ten huize Raes worden we met open armen ontvangen. Het bouwavontuur...

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Geen vraag die de toekomstige bouwer meer bezighoudt dan hoeveel de...

Lees meer

Nieuwbouw - Kan ik dat betalen?

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning? Is bouwen haalbaar met mijn/...

Lees meer