Gewaarborgd inkomen

Vooral jongere mensen zitten tegenwoordig tot over hun oren in de schulden, o.m. door een hypotheek en jobverlies.  Nochtans bestaat er in Vlaanderen een gratis verzekering waarmee u uw lening in dergelijke situaties kan blijven aflossen.

Wat is het probleem?

Hypothekair krediet. Jonge mensen willen op een bepaald moment op eigen benen staan, en daar hoort voor sommigen een eigen huis bij. Om die droom waar te maken, is geld nodig en dus passeert men bij de bank voor een hypothekair krediet. Ook voor andere kleinere uitgaven steken ze zich echter in de schulden...

Job kwijt, wat dan? De prijzen van bouwgronden, huizen en appartementen zijn de laatste jaren sterk gestegen. ook (ver)bouwen wordt op zich alsmaar duurder. Vaak wordt er dan 'op de limiet' geleend. Zonder werk vallen, kan dan tot serieuze problemen leiden.

Gratis verzekering van de Vlaamse regering.

Bij aflossingsproblemen door jobverlies, langdurige ziekte kan u gedurende 10 jaar terugvallen op deze verzekering die u in zo'n geval tot 600 euro per maand aan uw bank terugbetaalt.

Let op! Indien uw aflossing hoger ligt dan 600 euro per maand, dan dient u dit zelf bij te passen.

Aanvragen = veel papierwerk? Helaas geen automatische verzekering, u dient deze dus aan te vragen op voorhand, maar de bewijzen die u dient toe te voegen zijn beperkt.

Enkel voor wie niet teveel verdient? Neen, er is geen loonvoorwaarde meer verbonden, alleen voor bouwers die voor 1 januarie 2012 een bouwaanvraag iondienden kan het loon mogelijks nog een rol spelen.

Is uw huis niet teveel waard? Dit is nog het enige financiële criterium.  De door uw bank geschatte verkoopwaarde van uw huis mag niet hoger liggen dan 320.000 euro(in bepaalde duurdere gemeenten is dat 368.000 euro).

Tijdig aanvragen!

Niet wachten op ontslag. Eén van de voorwaarden om verzekerd te raken is net dat u al minstens één jaar voltijds of deeltijds in dienst bent, met contract van onbepaalde duur of meerdere contracten van bepaalde duur. 

Binnen het jaar nadat krediet opgenomen is. Uw aanvraag moet  ingediend zijn binnen het jaar nadat u (de eerste schijf van) uw krediet opnam. Van wanneer de eerste aflossing dateert, speelt dus geen rol.

Bron: Tips & Advies Vastgoed 12-09-2012

Aanverwante onderwerpen

Populair

Nieuwbouw - Houtskeletbouw

Meer dan anderhalf jaar lang gingen Barbara & Thomas op zoek naar...

Lees meer

Moderne nieuwbouw - EPDM dak

Ten huize Raes worden we met open armen ontvangen. Het bouwavontuur...

Lees meer

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Geen vraag die de toekomstige bouwer meer bezighoudt dan hoeveel de...

Lees meer

Nieuwbouw - Kan ik dat betalen?

Hoeveel kost een nieuwbouwwoning? Is bouwen haalbaar met mijn/...

Lees meer